Do t’i mundim

0
  Prishtinë, 23 janar 2013 - Është zhgënjim dhe turp i madh që liderët politikë dhe qytetarët e Luginës së Preshevës nuk bënë as edhe përpjekjen më të vogël për mbrojtjen e Monumentit të UÇPMB-së. Unë i udhëzova ata se si të veprojnë. Me këto veprime,...

Konkursi letrar anonim ” Pena e Flakës ” me prurje të shumta

0
      Gjilan, 22 janar 2013 - Në adresë zyrtare të Komunës së Gjilanit tashmë kanë arritur rreth 200 poezi dhe 37 tregime, për konkursin anonim letrar të “ Penës së Flakës ”, e cila mbahet në kuadër të “ Flakës së Janarit 2013 ”. Kurse,...

Vlerësohet bashkëpunimi i ndërsjellë

0
      Dardanë, 22 janar 2013 - Drejtori Regjional i OSBE-së, Ulrich Biffar me bashkëpunëtorë është pritur në Dardan, nga i pari i kësaj komuneje, Shaip Surdulli. Ata kanë biseduar për qështjën e sigurisë në këtë komunë, duke e vlerësuar si mjaftë të qetë. Është biseduar...

Kryetari Arifi apelon për maturi qytetare

0
      Viti, 22 janar 2013 - " Dëmtimi i 8 pllakave të varrezave ortodokse serbe në Viti, është një akt qyqar dhe i orkestruar nga përsona të pandërgjegjshëm, të cilët nuk ia duan të mirën vendit. ", ka thënë kryetari i Komunës së Vitisë, Nexhemdin...

Avancimi i Agjendës Evropiane – kontribuon në mirëqenie

0
                              Prishtinë, 22 janar 2013 - Ministrja e Integrimit Evropian Vlora Çitaku sot realizoi një vizitë në komunën e Prizrenit për të intensifikuar me agjendën Evropiane të Kosovës, duke qenë sa më afër qytetarëve për të komunikuar procesin e integrimit. Ministrja Çitaku ishte e shoqëruar nga...

Shfaqja skenike “ Shtëpia në erë “, – metaforë e madhe

0
      Gjilan, 22 janar 2013 Festivali i Dramës Shqipe, “ Talia e Flakës “, e cila po mbahet në Gjilan, në kuadër të “ Flakës së Janarit 2013 “, natën e tretë ka sjellur në skenë, aktorët e Teatrit Profesionist të Tetovës, me shfaqjën skenike “...

Inaugurimi i Gjykatës Themelore në Artanë, – moment historik

0
        Artanë, 21 janar 2013 -Në Artanë tashmë zyrtarisht është inauguruar dega e Gjykatës Themelore të Gjilanit. Kryetari i kësaj Gjykate në Gjilan, Zyhdi Haziri, ditën e inaugurimit të degës së kësaj Gjykate në Artanë, e cilësoi, si një ditë te veçantë për rajonin e...

Dëmtimi i varrezeve dhe përmendores akte indinjuese

0
      Viti, 21 janar 2013 - Aktin e brëmëshëm të dëmtimit të pllakave në varezat ortodokse e ka dënuar kryetari i Komunës së Vitisë, Nexhemdin Arifi. Ai ka kundërshtuar edhe veprimin OVL dhe UÇK-së për shkatërrimin e përmendores, në sheshin e qytetit, nga koha e...

Vrasja dhe plagosja në Ponesh, – pasojë e motivit të ultë

0
    Gjilan, 21 janar 2013 -Vrasja mizore dhe plagosja në fshatin Ponesh të Komunës së Gjilanit, të shtunën e javës së kaluar, është dënuar edhe nga kryesia e degës së Lidhjes Demokratike në Gjilan. “ Kjo vrasje, me motive të ulta njerëzore, godet rënd lirinë, dhe...

Akti i vrasjës dhe plagosjës në Ponesh, – tepër i dëmshëm

0
    Gjilan, 21 janar 2013 -Kryetari i Komunës së Gjilanit, Qemajl Mustafa, dhe kryesuesi Kuvendit  Komunal, të kësaj komuneje, Izmi Zeka, me bashkëpunëtorë, kanë vizituar familjen e përsonit të vrar, dhe një tjetri të plagosur, të shtunën e javës së kaluar, në fshatin Ponesh. Para...