Monday, December 6, 2021

3 miliardë vjet më parë u krijuan kontinentet

0
  Shkencëtarët zbulojnë datën kur u shfaqën në sipërfaqe terrenet e para Kontinentet e para mbi Tokë janë krijuar 3 miliardë vjet më parë. Është hera...

Shkencëtarët kanë frikë se temperatura e Tokës do të rritet edhe më shumë

0
  Negociatorët e 200 shteteve kanë nisur të konsultohen për tekstin final të deklaratës pas samitit të klimës, për të rënë dakord si ta mbrojnë...

Zbulohet elementi i fluorit në një galaktikë jashtë Rrugës së Qumështit

0
  Me anë të radioteleskopit Alma të Observatorit Evropian Jugor që ndodhet i pozicionuar në Andet e Kilit është bërë i mundur vrojtimi që për...

Fotografia e parë e Tokës është marrë nga hapësira 75 vjet më parë

0
  Shkencëtarët lëshuan një raketë nga New Mexico 75 vjet më parë në hapësirë, në krye të një aparati fotografik, i cili bëri fotografinë e...

Çfarë kanë zbuluar këtë herë shkencëtarët për vrimat e zeza në galaktikë

0
  Një ekip shkencëtarësh zbuluan se vrimat e zeza lëshonin dritë, të ngjashme me “gërvishtjen”, kur tërhiqnin gaz dhe yje rreth tyre dhe ky ndryshim...

Shkencëtarët zbulojnë një peshk balenë, më i rralli në botë

0
  Një peshk balenë portokalli e ndritshme, që ndryshon formën, u vu re nga shkencëtarët në Institutin Kërkimor të Akuariumit Monterey Bay në brigjet e...

10 000 shkencëtarë apelojnë për ndryshime urgjente në mbrojtje të Tokës

0
  Rreth dy vjet pasi më shumë se 10 000 shkencëtarë nga rreth 150 vende së bashku shpallën një emergjencë globale të klimës, ata tani...

Shkencëtarët, të shqetësuar nga gjetjet e reja në Çernobil

0
  26 prilli i vitit 1986 ishte një nga ditët më tragjike në historinë e njerëzimit. Reaktori 4 i qendrës bërthamore të Çernobilit, në Ukrainë,...

Shkencëtarët zbulojnë shenja të aktivitetit gjeologjik në Venus

0
  Pjesë të sipërfaqes së Venusit lëvizin ngjashëm me atë të Tokës, njoftuan shkencëtarët. Ekzistojnë prova që disa pjesë të sipërfaqes së Venusit lëvizin ngjashëm me...

Shkencëtarët do të shndërrojnë plastikën në vanilje për akullore

0
  Edhe pse nuk mund të tingëllojë tërheqëse, shkencëtarët kanë zbuluar si të shndërrojnë plastikën e ricikluar në vanilje, që mund të përdoret në akullore. Shishet...