Tuesday, January 18, 2022

Reagim Publik nga SH.M. Arti Pamor “Adem Kastrati”!

0
  Reagim publik rreth hapjes së Galerisë së qytetit të Gjilanit SH.M. Arti Pamor “Adem Kastrati” – Gjilan Bazuar në njoftimit e përfaqësuesve të Shoqatës së Arteve...

Në bibliotekën “Drita” të Kamenicës mund të gjeni edhe tituj të rinj librash

0
Biblioteka e qytetit “Drita” e cila gjendet në objektin e Shtëpisë së Kulturës “Isa Kastrati” në Kamenicë, është pasuruar me disa tituj të rinj...

Pse na duhet Lea Ypi?

0
  Në oazën ideore që jetojmë, Lea Ypi na erdhi freskueshëm. Libri i saj “Të Lirë”, na tregoi një lehtësi shkrimore që s’e kishim deri...

Yllka Gashit në qendër të pretenduesve për “Oscar” 2022

0
  Suksesi i filmit “Zgjoi” është një ndër arritjet më të mëdha të kinematografisë shqiptare. “Zgjoi” i Blerta Bashollit, mori çmime të shumta ndërkombëtare, duke hyrë...

Liria pa kufi është e kundërta e lirisë

0
  Në vitin 1955, shkrimtari i madh francez Albert Camus, ka mbajtur këtë fjalim në Athinë, në një diskutim për Evropën, mes plagëve të vjetra...

Saranda Shala vjen me librin poetik “Fjalë zemre”

0
  "Fjalë zemre" është titulli i librit poetik nga autorja, Saranda Shala. Vlerësimin e tij për poezitë e ka dhënë redaktori Kozma Billa. "Autorja e këtij vëllimi poetik...

Pasurohet me libra të rinj biblioteka e qytetit “Drita” në Kamenicë

0
  Biblioteka e qytetit “Drita” e cila gjendet në objektin e Shtëpisë së Kulturës “Isa Kastrati” në Kamenicë, është pasuruar me disa tituj të rinj...

Nesër në Gjilan hapet manifestimi kulturor kombëtar “Flaka e Janarit 2022” – PROGRAMI

0
  Nesër në Gjilan hapet manifestimi kulturor ‘Flaka e Janarit 2022’, që këtu organizohet prej 31 vitesh, në nderim të heronjve dhe dëshmorëve të kombit,...

Fan Noli, ky personalitet shumëplanesh

0
  Fan S. Noli, një nga personalitetet më të shquara të kombit shqiptar, kujtohet si një figurë e madhe dhe e shumanshme e letërsisë, kulturës,...

Teoria e traumës, shkrimtarët dhe regjisorët

0
  Pikërisht gjatë një udhëtimi me tren, nga Riçmondi në Uaterlo, Virginia Woolf takoi gruan që qante. Lotët e saj të heshtur, ajo nuk e...