Tuesday, December 7, 2021

Rrathët koncentrikë të krizave dhe ekuacioni i konfuzitetit shqiptar

0
  Milazim KRASNIQI   Një mundësi “për bashkim” ekziston, por ajo kalon nëpër shkatërrimin e Kosovës si shtet, duke ia dhuruar Serbisë veriun, mbikëqyrjen administrative e fetare...

Sa i mbron BE-ja, gazetarët?

0
  Marina Straus Kur Daphne Caruana Galizia u vra në një sulm me bombë me makinë më 16 tetor 2017, kjo shkaktoi shqetësim jo vetëm në...

VAR-i poli(e)tik: Haram kafetë, buzëqeshjet dhe përqafimet!

0
  Nga Nazmi Elezi Buzëqeshjen e tyre tani mund ta shohim vetëm nëpër posterët përskaj rrugëve. Një muaj shpresë. Një muaj ëndrra të bukura. Një muaj bujari,...

Brezi i udhëkryqit

0
  Nga Selajdin Salihu   Më duket sikur vitet kanë kaluar me shpejtësi marramendëse sa nuk kam kujtime të bukura për ta freskuar vjeshtën jetësore. Dhe ende flitet...

“Atdheu është aty ku e ke barkun plot”

0
  Erkan Arikan Ka ngjarje ku si gazetar duhet të shkosh, sepse do të raportosh. Por, jo për akt ceremonial (fjala është për festimin e 60-vjetorit...

Epoka e marrëzisë!

0
  Shkruan: Ahmet Jashari Umberto Eco me kohë ka paralajmëruar rrezikun e shoqërisë moderne nga tufat e injorantëve që kanë pushtuar rrjetet sociale, duke shpërfaqur marrëzinë...

Personaliteti dhe karakteri

0
  Shkruan: Arben Dashevci Kur flasim për personalitetin e njeriut, menjëherë na shkon mendja çfarë  e dallon një njeri si personalitet nga njerëzit e tjerë, ku...

Vendimi për targat në raport me Serbinë është vendim sovran i shtetit të Kosovës

0
  Shkruan: Izmi Zeka Ngjarjet  e fundit në Mitrovicën e Veriut kanë tensionuar situatën edhe ashtu të brishtë në atë pjesë të territorit të Kosovës. Megjithatë duke...

Ra ky mort … ose bashkëjetesa me krimin(elët)

0
  Nga Nazmi Elezi Titulli i këtij teksti nuk ka të bëjë me librin “Ra ky mort e u pamë”, i shkruar në formë ditari për...

Shqiptari, suksesi, smira dhe Kadare

0
  Nga Fadil Sahiti Hegeli thoshte se njeriu ka shpirt, por thelbi i shpirtit të një njeriu është puna, janë veprat, të bëmat që i krijon....