Dy shqiptarët më me ndikim ndër 100 personalitete në Staten Island

0

 

SHBA: Imami Tahir Kukaj dhe Dr. Brahim Ardolic, shqiptarët më me ndikim ndër 100 personalitete në Staten Island

Tahir Kukaj (Kukiqi) hoxhë, Qendra Islame Kulturore Shqiptare: Lideri shpirtëror kosovar Tahir Kukiqi erdhi në Staten Island para afro dy dekadash dhe që atëherë është bërë pjesë përbërëse e fabulës së borisë si lider me kulturën islamike shqiptare Ral Center dhe kaplain brenda Nju-Jorkut. Kukiqi ndihmoi në mbledhjen e një vendi vaksinimi pop-up në prill në AICC, i cili vaksinoi më shumë se 800 njerëz dhe ai punoi me Task Forcën e Krimeve të Urrejtjes së Staten Island për të zbuluar një fushatë për të penguar dhe ndjekur penalisht krimet e urrejtjes.

Brahim Ardolic, Drejtor Ekzekutiv, Spitali Universitar Staten Island: Nëntorin e kaluar Dr. Brahim Ardolic po përcaktonte një strategji për të përcaktuar se cilët pacientë COVID-19 spitali i tij i ri në terren do t’i trajtojë. Kur Spitali Universitar Staten Island pa më pak se 100 raste COVID-19 pesë muaj më vonë, Ardolic e ktheu fokusin e tij te e ardhmja e spitalit. Qyteti miratoi aplikimin e spitalit për një qendër 139 milionë dollarësh dhe të porsalindurish, dhe Ardolic punësoi dy zëvendësdrejtorë ekzekutivë të rinj. Pacientët me COVID-19 janë ende duke zënë shtretër, por tani ata janë kryesisht të pavaksinuar në Staten Islanders.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here