Elon Musk ka zbuluar detaje rreth mënyrës së jetesës në Mars

0

 

Elon Musk kohët e fundit deklaroi përmes Twitterit se ne duhet të jetojmë në kupola xhami përpara se të kolonizojmë planetin e Marsit.

Domethënë, Musk dëshiron të realizojë ëndrrën për t’i bërë njerëzit një specie multiplanetare dhe ndërtimin e kolonisë së parë në Mars deri në vitin 2050.

Në mënyrë që Planeti i Kuq të jetë i përshtatshëm për jetën, miliarderi më parë propozoi teraformimin e Marsit me një goditje bërthamore në dy kapakët e tij polare të akullt, transmeton Telegrafi.

Por tani që e kuptoi se një plan i tillë do të kërkonte pothuajse të gjithë stokun botëror të kokave bërthamore, Musk pranoi një qasje pak më të arsyeshme ndaj kolonizimit.

“Terraformimi do të jetë shumë i ngadalshëm dhe ne mund të mos e përjetojmë atë, megjithatë ne mund të ndërtojmë një bazë njerëzore në Mars. Të paktën qytetërimi i ardhshëm hapësinor, kur të zbulojë mbetjet e tij, do të jetë i impresionuar që kemi arritur deri këtu”, tha ai.

Shkenca nuk është në anën e Muskut. Studimet kanë treguar se thjesht nuk ka mjaft gaz dioksid karboni në Mars për të krijuar një atmosferë që mund të mbështesë jetën në sipërfaqe.

Megjithatë, Elon nuk po heq dorë nga plani i tij, kështu që SpaceX aktualisht po zhvillon gjeneratën e re të raketave.

Është një anije kozmike e quajtur Starship, e cila është projektuar për të transportuar 150 tonë ose 100 njerëz në orbitë, në mënyrë që të mund të furnizohet me karburant në hapësirë.

Musk tha se “një nga misionet e para të kolonizimit në Mars do të mbante pajisje për të ndërtuar një stacion karburanti sipërfaqësor dhe Starship do të ishte më pas baza”.

Ai zbuloi se ekuipazhet e para me një ekuipazh mund të fillonin që në vitin 2026.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here