Guvernatori Mehmeti: Diaspora është shumë e rëndësishme për Kosovën

0

 

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, tha se diaspora është shumë e rëndësishme për Kosovën në të gjitha aspektet.

“Deri më tani diaspora e Kosovës vazhdon të jetë një ndër burimet kryesore financiare në vend”, tha Guvernatori Mehmeti. Sipas tij Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, edhe në këtë kohë të pandemisë ka luajtur rol shumë me rëndësi për ruajtjen e stabilitetit financiar në vend.

“Përkundër pandemisë, BQK-ja ka pasur rezultat pozitiv, tregues është se kur BQK-ja ka stabilitet financiar, sigurohet sistem efikas i pagesave në Kosovë. Ne kemi realizuar të gjitha objektivat tona, pa pasur nevojë për ndërhyrje nga të tjerët”, tha guvernatori Mehmeti për Televizionin nga Londra, AlbUK.

Ndryshe dërgesat nga diaspora e Kosovës që jeton në vende të ndryshme të Evropës, ShBA etj janë miliona euro dhe kontribuojnë në mirëqenien e jetës në Kosovë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here