MTI emëron Atasheun e parë Ekonomik në Bruksel

0
Prishtinë, 4 janar 2013 - Ministria e Tregtisë dhe Industrisë prezantoi Atasheun e parë Ekonomik, z. Artan Mehmeti, i cili ka për qëllim promovimin dhe mbrojtjen e interesave ekonomike dhe tregtare të Republikës së Kosovës. Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Mimoza Kusari – Lila, bëri...

Kolonel Zemaj u vra, kur të gjithë festonin lirinë (Vide)

0
Prishtinë, 4 janar 2013 - Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa në akademinë përkujtimore për Tahir, Enis dhe Hasan Zemaj vlerësoi lartë veprën e tyre, ndërkaq për Tahir Zemajn theksoi se ushtarak me profesion, luftëtar e udhëheqës i dalluar në luftën e...

Projekt grantesh për të rinjët e vendit

0
  Gjilan 3 janar 2013 Drejtoria Komunale për Rini, Kulturë dhe Sport në Gjilan, ka njoftuar të rinjët e kësaj komuneje për projektin i cili ka të bëjë me zhvillimin e rinisë së Kosovës, në kuadër të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit - Departamentit të...

I lënduari në trafik, – përcillet për në QKUK-së

0
    Gjilan, 3 janar 2013 Një aksident trafiku me lëndime trupore, dhe një sulm ndaj përsonit zyrtar, janë ngjarje të fillimjavës së parë, të këtij viti, të raportuara në policinë rajonale të Gjilanit. Ngasësi i automakinës BMW, në rrugën magjistrale Gjilan - Ferizaj, është përplasur për...

Paret nënsjetullë

0
Pse bjondet i fusin paret nënsjetullë? Për të  thënë që i kanë fitu me djersë!

Pirja e duhanit ka tri të mira

0
- Nuk të hanë qentë. - Nuk të vjedhin hajdutët natën. - Nuk të plakë. Ja pse: - Nuk të hanë qenët, sepse duhet të ecësh me shkop. - Nuk të vjedhin hajdutët natën, sepse rrin gjithë natën duke u kollitur. - Nuk plakesh, sepse vdes i ri…

Heshtja e gjallë – tregim

0
    Herë rrinte ulur këmbëkryq, herë ngritej në këmbët që i dridheshin nga një trishtim i egër. Çdo herë e ndjente veten më të lehtë, sikur pesha e trupit shkrihej ngadalë. “Edhe disa çaste e mund të fluturoj!” i tha vetvetes me një zë të...

Urgjentisht duhet ta forcojmë ushtrinë

0
      Prishtinë, 2 janar 2013 - Pse Shqiptarët dhe shteti i tyre të mos jetë ushtarakisht, ekonomikisht dhe politikisht aq i fortë sa edhe shtetet në Rajon. Zaten një baraspeshë e tillë do të ishte një garanci e madhe për paqen dhe lumturinë njerëzore në rajon. Kjo...

Nxitje dhe motivime, – për aktivitete hulumtuese

0
      Gjilan, 2 Janar 2013       Gani Gërguri, guvernator i Bankës Qëndrore të Republikës së Kosovës (BQRK), ka mbajtur një ligjeratë para studentëve dhe përsonelit mësimdhënës, në Kolegjin Universitar " Gjilani ". Kjo ligjeratë ishte vazhdimësi e karakterit të ligjeratave publike, organizuar nga Kolegji Universitar " Gjilani...

DASHURIA

0
    Dashuria është vyrtyti më i lartë, ngaqë e gjithë bota është krijuar si rezultat i dashurisë. Për arsye se gjithësia është krijuar si rezultat i dashurisë, çdo gjallesë është e destinuar për dashuri. Madje, që nga atomi i vogël gjer tek planetet më gjigante...