Rrugët e Dardanës të përshtatshme për çarkullime

0
    Dardanë, 10 dhjetor 2013 Edhe përkundër ngricave tash në stinën e dimrit, të gjitha rrugët e komunës së Dardanës janë të kalueshme, ka njoftuar Ruzhdi Qehaja, drejtor i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim të kësaj komuneje. Sipas tij, rëndësi e madhe po i kushtohet aksit...

Gjilani gati për ndezjën e ” Flakës… “

0
    Gjilan, 10 janar 2013 Drejtori i Drejtorisë Komunale për Kulturë, Rini e Sport, Veton Nevzadi ka thënë se tashmë është gjithëçka gati për fillimin e manifestimit tradicional " Flaka e Janarit 2013 ". Sipas tij, manifestimi në fjalë do të hapet më 11 janar, kurse...

Përfitues vetëm aplikuesit meritorë

0
    Gjilan, 10 janar 2013 “ Viti 2013 është i rëndësishëm për përsonat e verbër, ngase nga 1 janari i këtij viti edhe ka filluar së implementuari ligji që rregullon të drejtat dhe përfitimet e tyre “, tha Bujar Kadriu, kryetar i Shoqatës së të Verbërve...

Vlera e dashurisë

0
    Një nga vlerat dhe pasuritë më të mëdha që Zoti ka krijuar dhe vendosur në zemrat e njerëzve është edhe komunikimi, i cili tërheq në masë të duhur atë. Në të kundërtën, ai i cili nuk e meriton këtë dhe e keqpërdor, komunikimi njeriun...

Kryetari Surdulli kërkon korigjimin e hartës kontestuese

0
      Dardanë, 9 dhjetor 2013 Roland Gustafsson LMTCC Coordination Officer me bashkëpunëtorët e tij, është pritur nga kryetari i Komunës së Dardanës, Shaip Surdulli, kurse të lartëpërmendurit janë interesuar për gjendjën e sigurisë të kësaj komuneje. " Në fshatin Karaçevë të kësaj komuneje, KFOR-i dhe policia, nuk...

Haradinaj: Kosova së shpejti me qeverisje të re

0
Prishtinë, 9 janar 2013 - Lideri i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, tha sot se zgjedhjet e përgjithshme do të mbahen në bazë të kalendarit të paraparë. Pas takimit që pati me drejtuesit e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, Haradinaj...

Historia: Beteja e re serbe – shqiptare

0
Prishtinë - Beograd, 8 janar 2013 - Historianët shqiptarë akuzojnë Serbinë për katër gjenocide në Kosovë. Por, historianët serbë pyesin: A hapi ndonjëherë Shqipëria shkollë serbe? Pyetja se e kujt ishte Kosova dhe kush pati shtet i pari në këtë vendbanim, shkaktoi shumë polemika mes...

Kocijançiq: Të mos krijohen tensione të panevojshme në Luginë

0
                        Bruksel, 8 janar 2013 - Në selinë e BE-së pohojnë se janë duke ndjekur me vëmendje edhe situatën në jug të Serbisë, në Luginën e Preshevës, dhe shpresojnë që atje nuk do të krijohen tensione të panevojshme. Pos situatës në veri të Kosovës dhe raportit në...

Pejë: LDK akuzon pushtetin lokal për një varg shkeljesh

0
Pejë, 8 janar 2013 - Dega e Lidhjes Demokratike (LDK) në Pejë në një konferencë për media organizuar të martën, ka akuzuar pushtetin vendor për një varg shkeljesh, përfshirë ndarjen e bursave për studentët dhe dështimet në projektet e infrastrukturës rrugore. Sipas LDK-së në Pejë,...

KMDLNj kërkon përgjegjësi për fatin e personave të pagjetur

0
Prishtinë, 8 dhjetor 2013 - KMDLNj kërkon nga subjektet politike, mediat elektronike dhe të shkruara që të mos keqpërdoret çështja e personave të pagjetur, duke manipuluar me ta për përfitime politike apo për ta luftuar apo komprometuar kundërshtarin politik si dhe të mos luhet me...